Reiki voor dieren

Reiki of Universele Levensenergie heeft altijd al bestaan, het is enkel ‘herontdekt’ door Usui. Waarna hij zich geroepen voelde, deze healingsmethode te delen, opdat zoveel mogelijk mensen als dieren (lees: alles wat leeft), hier voordeel van kunnen krijgen.

Reiki valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Het kan dus aanvullend en ter ondersteuning gebruikt worden naast reguliere zorg. (het is geen vervanging; raadpleeg bij klachten ook altijd een dierenarts)

Het toepassen van Reiki bij dieren geeft geweldige resultaten en kan prima gecombineerd worden met andere geneeswijzen. Het lichaam heeft een zelfgenezend mechanisme. Reiki-energie activeert en ondersteunt dat zelfgenezend vermogen. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf.

Reiki werkt in op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De energie wordt overgedragen via handoplegging (of op afstand), waardoor de ontvanger deze universele energie gebruikt om zijn of haar lichaam en geest te voeden. Zo kan het lichaam terug in balans komen en weer beter worden. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is.

Concreet verlicht Reiki pijn, geeft energie en/of geeft rust, net dat wat nodig is. Ook wanneer een dier gaat sterven, kan Reiki net dat beetje extra support geven om los te laten, want sterven kost ook veel kracht. Ook bij gedragsproblemen biedt deze behandelwijze voldoende mogelijkheden. Reiki kan helpen emotionele blokkades op te heffen en te verwerken. Het is verbazingwekkend hoeveel emotionele lading een dier kan dragen. Een ballast dewelke zich vast zet in het lichaam. Dit uit zich doorgaans in veel vage klachten zowel op lichamelijk, als geestelijk vlak. Op het moment dat die blokkades weg worden genomen, herstelt een dier zich vaak op wonderbaarlijke wijze.

Het is belangrijk het dier, indien mogelijk, in zijn eigen vertrouwde omgeving te behandelen. Daar voelen ze zich doorgaans het meest op hun gemak waardoor de behandeling een optimaal effect heeft. Daarom komt Valérie met alle plezier op verplaatsing. Het dier geeft zelf aan hoelang de behandeling duurt. Vindt hij het genoeg, dan laat hij dit merken door bijvoorbeeld weg te lopen of op te staan.

Het dier bepaalt wat er gebeurt. Belangrijk is het van een behandeling af te spreken op een rustig moment op stal of thuis. In een drukke omgeving zal het zeer moeilijk zijn om te ontspannen en dit is wel noodzakelijk voor een goed resultaat. Doel van de behandeling is het lichaam aanzetten tot herstel, op welk niveau dan ook.

Dankzij het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn vaak drie à vier behandelingen al voldoende. Bij chronische ziekten of pijnklachten zal een zeker onderhoud nodig zijn, wat per dier kan verschillen. In zo’n gevallen wordt er samen gekeken hoe vaak een behandeling wordt gewenst voor je geliefde (huis)dier.

Had je graag een reikisessie geboekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Valérie helpt jou en jouw dier(en) met veel plezier verder!