Bitloos rijden

Werking

Voor sommige paarden (oa Arabieren, groene paarden, etc.) kan het aangewezen/nuttiger zijn om ze bitloos te rijden. Hiervoor werkt SYAN met het Bitless Bridle van Dr.Cook.
Een hoofdstel met bit werkt slechts op één plek, nl de mond van het paard. Een bitloos hoofdstel werkt op meerdere plaatsen in, zoals de onderkaak, het neusbeen en de wangen. Een bitloos hoofdstel zorgt voor een zachtere inwerking dan een bit in de mond van het paard. Bij één teugelhulp ontstaat druk langs de binnenkant aan zijn neus naar de wang aan de buitenkant, tot aan zijn oor aan de buitenkant.
Dit kan zeer nuttig zijn bij het opleren van jonge paarden en hele gevoelige paarden zullen hierbij ook super gebaat zijn.

Controle

Een vraag die ons vaak gesteld wordt. Heb je wel controle over je paard? Natuurlijk!
Als je je paard kan sturen, kan je je paard ook stoppen! Bij één teugelhulp en met de juiste zit, neem je het paard makkelijk mee.

Komen jij en je paard in aanmerking?

Elk paard kan in principe bitloos gereden worden. Jonge paarden kunnen bitloos zadelmak gemaakt worden (is aan te raden) en paarden die jaren met bit gereden hebben, kunnen zonder problemen bitloos worden aangereden.
Het vraagt natuurlijk voor zowel ruiter als paard een overgangsperiode (met de juiste training en begeleiding).

Wil je je paard graag (om)scholen naar bitloos? Vraag hier verder informatie.

Meer info over Bitless Bridle Dr. Cook:  www.bitlessbridle.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *