Agrobs

Agrobs GmbH blijft de tradities van de landbouw trouw. Daarom steunt AGROBS® paardenvoer de biodiversiteit van het Beierse Alpenvorland en vermijden ze bewust grassoorten met een hoog rendement. Ruwvoer van hoge kwaliteit is de hoeksteen van een gezond paardenvoer. In hun hooivervangers voor het voederen van paarden, zoals Pre Alpin WiesencobsPre Alpin WiesenflakesPre Alpin SeniorPre Alpin Aspero en Pre Alpin compact vind je meer dan 60 verschillende grassen en kruiden terug! Dat maakt onze Wiesencobs zo bijzonder als paardenvoer.

Pre Alpin brengt de natuur terug

Als steppedier in het wild voedt het paard zich in de natuur met weidegrassen en -kruiden die rijk zijn aan vitale stoffen en nutriënten. Overal. En geheel volgens behoefte. Maar paarden zijn nu huisdieren geworden, die leven in weiden en stallen, en niet langer in het wild. Bovendien is de landbouw sterk veranderd. Weiden en grasland zijn deels “verarmd” omdat onze biodiversiteit steeds meer verloren gaat, er is een gebrek aan mineralen en vitale stoffen. Op die manier wordt de paarden de mogelijkheid ontnomen om zich te voeden op een voor hen ge­schikte wijze. Daarom zijn dieren vandaag afhankelijk van wat wij hen als voer aanbieden. AGROBS® helpt je om een dagelijks rantsoen paardenvoer van hoge kwaliteit te verzekeren.

Bij AGROBS® werkt men al lang samen met landbouwers uit het Alpenvorland om deze trends tegen te gaan en het beste paardenvoer te produceren dat de regio kan bieden. De PRE ALPIN productreeks®­, een unieke combinatie van meer dan 60 verschillende grassen en kruiden uit het Beierse Alpenvorland, maakt het mogelijk om onze paarden en pony’s optimaal en op de soort ­afgestemd te voederen.

Voor degenen onder ons die haast hebben, bieden de Pre Alpin Wiesenflakes een geweldig alternatief voor onze Pre Alpin Wiesencobs. Dankzij de losse vorm in vlokken wordt het weken in water kinderspel en is het voer al na ongeveer 5 minuten klaar. Pre Alpin Senior is een optimaal paardenvoer voor onze tandloze oldies als alternatief voor hooicobs. De korte vezel kan direct worden doorgeslikt en is na licht bevochtigen klaar voor onmiddellijke consumptie. Pre Alpin WiesencobsPre Alpine Wiesenflakes, Pre Alpin Senior en Pre Alpin Aspero dienen niet alleen als hooivervangers, maar worden ook gebruikt in het paardenvoer om het dagelijkse hooirantsoen op te waarderen.

Voor paarden uit sobere rassen kan een deel van het paardenvoer vervangen worden door onze LeichtGenuss. AGROBS LeichtGenuss paardenvoer dient als bezigheidsvoer en als opwaardering van het hooirantsoen, bijvoorbeeld wanneer er op calorieën moet gelet worden bij paarden met overgewicht of bij paarden die lijden aan hoefbevangenheid. Ook in dit product vind je de biodiversiteit van het Beierse Alpenvorland terug. Het productengamma van AGROBS® voor paardenvoer werd de laatste jaren echter voortdurend uitgebreid.

Vezelrijk structuurvoer

Ruwvoer vormt de voedingsbasis voor onze paarden en moet altijd in goede kwaliteit en vooral in voldoende hoeveelheid beschikbaar zijn. In het wild zijn paarden tot 18 uur per dag bezig met eten. De relatief kleine magen van de paarden worden dus voortdurend gevuld met kleine hoeveelheden voeder. Dit ook toepassen in de moderne paardenvoeding stelt ons voor een grote uitdaging. De wijze waarop wij onze paarden houden en gebruiken is veranderd. Hun spijsverteringsstelsel is echter hetzelfde gebleven. Een optimaal voer bestaat uit frequente kleine maaltijden verspreid over de dag, hoofdzakelijk met ruwvoer en een kleine hoeveelheid krachtvoer of aanvullend voer naar behoefte. Dit is het basisprincipe dat AGROBS volgt om tot het beste paardenvoer voor onze dieren te komen.

AGROBS paardenvoeder hecht principieel veel belang aan ruwvoer in de vorm van hooi van hoge kwaliteit. Wij verwerken dit ook in onze hooivervangingsproducten. Daarnaast bevelen wij een geschikt mineraalvoer aan. We bieden ook een graanvrij alternatief voor muesli en mash aan met onze AlpenGrün Müsli en AlpenGrün Mash. Vooral AlpenGrün Mash kan een positief effect hebben in geval van maagproblemen als ook in geval van waterige mest. Het voedingsconcept van AGROBS paardenvoeders is van oudsher gericht op natuurlijk voer dat aan de soort aangepast is, om zo voor gezonde en gelukkige paarden te zorgen. Agrobs doet dit al meer dan 30 jaar met succes!