(Paardrij)lessen

Les met een lespaard

Guusje

Guusje is een hele lieve pony die geniet van aandacht. Hij is geschikt voor rijlessen voor beginnende ruitertjes vanaf vijf jaar tot gevorderde ruiters (max 45 kg). Ook geschikt voor grondwerklessen voor volwassenen indien een groter paard nog wat afschrikt.

Naast rijlessen worden de grondbeginselen van grondwerk aangeleerd om de taal van de pony te leren en meer bewust te worden van de eigen gedachten en gedragingen (de pony spiegelt dit immers allemaal).

Voelt je kind zich niet geroepen om te rijden, maar houdt hij van knuffelen, troetelen en misschien een wandelingetje aan de hand? Dat is zeker mogelijk!

Flo

Flo is een hele bijzondere dame. Zo stamt haar moeder af uit een dressuurlijn en haar vader uit een quarterlijn én houdt ze zelf van een sprongetje! Ze neemt jou graag mee op haar rug om de technieken en fijne hulpen van het dressuur rijden aan te leren. Naast het rijden wordt er ook aan grondwerk, leidwerk en longeerwerk gedaan.

Ze heeft geduld met een beginnende ruiter en doet net dat beetje meer voor een gevorderde ruiter. Flo is absoluut een voorbeeld dat niet elke merrie de oren in de nek legt en vaak een rothumeur heeft. Ze is zo opgewekt en lief, als een echte hartendief!

Hoe een les boeken? Of wens je meer informatie? Graag even contact opnemen voor vrijblijvende informatie. De tarieven van de lessen vind je hier.

Les met jouw eigen paard of verzorgpaard

Elke ruiter heeft zijn eigen persoonlijkheid en manier van leren, alsook een paard of pony. Daarom biedt Valérie doorgaans liefst privélessen aan, zodat ruiter en paard perfect op elkaar kunnen afgestemd worden. Op die manier kan het rijden overgaan van techniek naar gevoel. Samen bewegen in harmonie. Duolessen zijn eventueel ook mogelijk waarbij de aandacht zo goed mogelijk verdeeld wordt tussen beide combinaties. De lessen zijn geschikt voor mensen die zowel bitloos als met bit rijden.

De lessen kunnen doorgaan in onze buitenpiste of op verplaatsing. Een les duurt doorgaans een uur. Indien er meerdere lessen op dezelfde locatie worden gegeven, kunnen de verplaatsingskosten verdeeld worden door het aantal deelnemers. Om een les te boeken, graag een mailtje sturen. De tarieven van de lessen vind je hier.

Lesklant met haar eigen merrie bitloos aan het werk

Tijdens deze lessen kunnen we verschillende aspecten van het paardrijden behandelen:

 • Rechtrichten volgens Methode de Bodt
 • Werken aan correcte houding en zit
 • Integrated Horsemanship (spiegeleffect)
 • Voorbereidende lessen voor buitenritten.
 • Overwinnen van angst
 • Bitloos rijden
 • Leidwerk
 • Grondwerk
 • Longelessen
 • Verbeteren van ruitergevoel, connectie ruiter-paard

Het is mogelijk om, naast rijlessen op de rug van het paard:

 1. Les te volgen aan de longe (adhv oefeningen verbeteren van zit, houding en gevoel)
 2. Leren longeren (enkele en dubbele longe. Leren rechtrichten en bewust leren worden van lichaamshouding longeur en lichaamstaal/communicatie paard-ruiter)
 3. Grondwerk in vrijheid (connectie paard-mens, lichaamshouding/taal)
 4. Werk aan de hand (gymnastiseren, leren leiden, voorbereidend werk trailerladen)
 5. Schriktraining

Indien je graag nog een ander aspect had aangekaart, vraag er dan zeker naar. Alles gebeurt in volledige samenspraak met ruiter/eigenaar. Zie contact.

2 gedachten over “(Paardrij)lessen

 1. Geachte,
  Ik ben best geïnteresseerd in de lessen die u aanbiedt. De verplaatsing, gaat u ook tot kuringen? Welke prijzen vraagt u voor de lessen? En wanneer zou u eventueel tijd hebben voor lessen? Alvast bedankt.
  Met vriendelijle groeten,
  Valérie Willems

  • Dag Valérie,

   Bedankt voor je bericht. Het is zeker mogelijk om naar Kuringen te komen les geven. Je mag van mij een mail verwachten met verdere informatie en voorstel van momenten. 🙂

   Hartelijke groet

   Valérie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *