Samenwerking

Hier vind je een lijst terug van mensen/bedrijven waar Valérie nauw mee samenwerkt om jou én jouw paard vanuit een holistische visie de beste zorgen aan te bieden:

S&A equus – dierfysiotherapie

Cécile van S&A equus vindt het belangrijk om holistisch naar een dier te kijken, zodat de oorzaak van een klacht van het dier goed achterhaald wordt. Hierdoor is zij, naast de opleiding tot dierenfysiotherapeut, ook de opleiding acupunctuur voor dieren gaan volgen. Ook volgt zij diverse cursussen om ervoor te zorgen dat zij een dier nog beter kan helpen, maar ook om haar kennis up to date te houden. Om jouw dier zo optimaal mogelijk te kunnen helpen, wordt er vaak naast fysiotherapie voor dieren, ook andere behandelmethodes ingezet zoals dry-needling, medical taping en acupunctuur. Deze methodes hebben allemaal een eigen toegevoegde waarde in het herstelproces. Je kan haar volgen op Instagram: @sa_equus_horsephysio


Equi Healing Balance – Guasha en aromatherapie

Félice van Equi Healing Balance vindt het heel belangrijk de balans in paarden (en mensen!) te herstellen en ondersteunen. Dit zowel op mentaal als fysiek vlak. Ze is therapeut in guasha- en aromatherapie en zal indien nodig overleggen met andere professionals zoals de dierenarts, bekapper, trainer, osteopaat, … Ze heeft reeds verschillende opleidingen en cursussen gevolgd en er staan er nog heel wat op de planning. Ze is ook terug te vinden op Instagram: @equihealingbalance


Dierenosteopathie Lieze – osteopathie voor paard, hond en kat

Lieze van Dierenosteopathie Lieze wist van haar kindertijd al dat ze graag iets met dieren zou willen doen. Zo is de opleiding dierenosteopathie op haar pad gekomen. Na haar vijfjarige opleiding “kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen” aan de universiteit van Antwerpen, heeft ze zich dan ook direct ingeschreven voor de opleiding dierenosteopathie aan het ICREO instituut (International college for research on equine osteopathy). Hierdoor werd haar interesse alleen maar groter in het hele functioneren van het dierlijke lichaam. 

In augustus 2020 is Lieze afgestudeerd en sindsdien is ze als dierenosteopaat actief in het werkveld. Naast dierenosteopathie, heeft ze ook haar eigen humane kinesisten praktijk in Arendonk. Je kan haar ook volgen op Instagram: @dierenosteopathie_Lieze

Doordat ik osteopathie zo interessant vind, ben ik in september 2020 aan de vier-jarige humane opleiding osteopathie gestart aan de IAO (International Academy of Osteopathy). Hierbij hoop ik in de toekomst zowel ruiter als paard te kunnen behandelen. Want het is belangrijk dat zowel ruiter als paard geen blokkades hebben en dus één mooi geheel vormen.


Cleo De Poorter – Shiatsu, craniosacraal en osteopathie

Cleo De Poorter (van het vroegere Paardenwellness) is van meisje met een kleine pony uitgegroeid tot een professionele paardenvrouw. Naast gediplomeerd instructrice staat ze klaar om zowel paard als hond te behandelen, dit volgens de principes van shiatsu, acupressuur, craniosacraaltherapie en osteopathie.

Met deze kennis hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen naar gezonde paarden en honden in een bijzondere paarden- en hondenwereld!

Je kan Cleo ook volgen via haar Facebook pagina.


Magnifyto – Fytotherapie, Orthomoleculaire suppletie en voedingsadvies

Marjolijn van Magnifyto zet zich in om via de natuur de gezondheid van hond en paard te ondersteunen. Magnify health! vertrekpunt is dat elk lichaam in staat is om, met de juiste ondersteuning, zijn zelf genezend vermogen aan te kunnen spreken. Al het moois uit de natuur voor een natuurlijk gezond dier. Daarbij wordt er gewerkt vanuit drie pijlers: Voeding, Kruiden en Suppletie.

Daarnaast is Marjolijn druk bezig zich te verdiepen in de wereld van Manuele lymfe drainage en Hirudotherapie (bloedzuigertherapie) om paarden met uiteenlopende ziektebeelden of preventief te kunnen ondersteunen. Alle informatie en nieuws over Magnifyto kan je terugvinden via Facebook.


Kirsten Jannes – Holistisch Paardentherapeut

Kirsten ondersteunt en begeleidt jouw favoriete viervoeter op een paardvriendelijke en natuurlijke manier naar meer balans. Haar droom begon te groeien tijdens een onvergetelijk verblijf in Canada, waar ze samenwerkte met een paardenchiropractor. In Canada heeft zij geleerd hoe meer op een natuurlijke manier omgaan met onze grote geliefde viervoeters. Deze reis heeft het zaadje geplant om nu haar droom als holistisch paardentherapeut waar te maken.

Met een holistische aanpak verbetert Kirsten het fysieke en mentale welzijn van jouw paard. Ze maakt gebruik van technieken zoals Shiatsu, sport- en diepe spiermassage, cranio-sacrale therapie en nog veel meer. Haar doel is om paard en eigenaar weer een gezond en gelukkig team te laten vormen.

Je kan Kirsten en haar verhalen op haar instagram account: @Kirsten.jannes en/of haar facebook Kirsten Jannes Holistisch Paardentherapeut volgen.