Birth Alarm 2.0 Lite

Het veulenseizoen is weer begonnen! Spannende tijden als fokker en eigenaar, hoog tijd om een birth alarm te huren! Een birth alarm bied je als fokker en eigenaar rust en geeft een veilig gevoel, jouw merrie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De Birth Alarm Lite 2.0 is makkelijk in gebruik en dé perfecte geboortemelder voor paarden.

Hoe gaat dit juist in zijn werk?

Je betaalt een borg van 300 euro, deze ontvang je retour bij het inleveren van de complete set (antirolsingel – bestaande uit antirolgedeelte en singel –, twee dekjes en geboortemelder). Wij stellen de set voor je in, zodat deze gekoppeld is aan jouw gsm-nummer (en een tweede nummer, indien gewenst). De set wordt geleverd met batterijen en simkaart. Uiteraard krijg je van ons ook uitleg over hoe deze geboortemelder dient gebruikt te worden.

De huur bedraagt eenmalig 25 euro, daarna 10 euro per dag. Bij inlevering wordt de huurperiode afgerekend en het volledige bedrag van de borg (indien deze volledig en schadevrij is) terugbetaald. De singel en dekjes dienen enkel afgeborsteld te worden, wij wassen deze zelf en nemen het reinigen van het antirolgedeelte ook op ons. Zo weten wij dat iedere huurder een schone en gedesinfecteerde Birth Alarm Lite kan afhalen, direct klaar voor gebruik.

Hoe werkt het huren van een birth alarm nu juist? Stel, je haalt vrijdag de singel op en levert deze op maandag weer in, dan kost jou dit 25 euro (admin kost) + drie huurdagen (ophalen en brengen telt als halve dag) aan 10 euro, 55 euro huur.

Uniek en lichtgewicht

Uniek aan de Birth Alarm Lite is dat dit kleine lichtgewicht apparaatje bevestigd kan worden aan zowel een antirolsingel, als aan een halster. Wij persoonlijk adviseren de singel te gebruiken in combinatie met de longeerpad. Bij paarden met singeldwang kan het halster wel meer uitkomst bieden. Halsters kunnen nog wel eens afgaan en de merrie kan aan het halster meer schuren dan wanneer de zender boven op de rug zit. Test zelf uit wat voor jouw merrie de beste optie is!

Het kastje van de Birth Alarm Lite registreert de beweging van de merrie. Wanneer zij weeën krijgt, zal de merrie plat gaan liggen en weer rechtop gaan liggen. Zodra deze beweging herhaald wordt, word je gebeld op jouw mobiele telefoon.

Birth Alarm Lite werkt dus in combinatie met jouw mobiele telefoon. De mobiele telefoon is de ontvanger. Het bereik is hiermee onbeperkt. Er kunnen twee gsm-nummers gekoppeld worden aan de Birth Alarm Lite.

Reserveer tijdig en voorkom teleurstelling!