Paardrijlessen

Elke ruiter heeft zijn eigen persoonlijkheid en manier van leren, alsook een paard of pony. Daarom biedt Valérie doorgaans liefst privélessen aan, zodat ruiter en paard perfect op elkaar kunnen afgestemd worden. Op die manier kan het rijden overgaan van techniek naar gevoel. Samen bewegen in harmonie. Duolessen zijn eventueel ook mogelijk waarbij de aandacht zo goed mogelijk verdeeld wordt tussen beide combinaties. De lessen zijn geschikt voor mensen die zowel bitloos als met bit rijden.

De lessen kunnen doorgaan in de buitenpiste van Trainingscentrum Spirit of op verplaatsing. Een les duurt doorgaans een uur. Indien er meerdere lessen op dezelfde locatie worden gegeven, kunnen de verplaatsingskosten verdeeld worden door het aantal deelnemers. Om een les te boeken, graag een mailtje sturen.

Tijdens deze lessen kunnen we verschillende aspecten van het paardrijden behandelen:

Het is mogelijk om, naast rijlessen op de rug van het paard:

 1. Les te volgen aan de longe (adhv oefeningen verbeteren van zit, houding en gevoel)
 2. Leren longeren (enkele en dubbele longe. Leren rechtrichten en bewust leren worden van lichaamshouding longeur en lichaamstaal/communicatie paard-ruiter)
 3. Grondwerk in vrijheid (connectie paard-mens, lichaamshouding/taal)
 4. Werk aan de hand (gymnastiseren, leren leiden, voorbereidend werk trailerladen)
 5. Schriktraining

Indien je graag nog een ander aspect had aangekaart, vraag er dan zeker naar. Alles gebeurt in volledige samenspraak met ruiter/eigenaar. Zie contact.

2 gedachten over “Paardrijlessen

 1. Geachte,
  Ik ben best geïnteresseerd in de lessen die u aanbiedt. De verplaatsing, gaat u ook tot kuringen? Welke prijzen vraagt u voor de lessen? En wanneer zou u eventueel tijd hebben voor lessen? Alvast bedankt.
  Met vriendelijle groeten,
  Valérie Willems

  • Dag Valérie,

   Bedankt voor je bericht. Het is zeker mogelijk om naar Kuringen te komen les geven. Je mag van mij een mail verwachten met verdere informatie en voorstel van momenten. 🙂

   Hartelijke groet

   Valérie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *