Verbeter jouw bodem in het najaar!

Prairiemix is een mengeling van een tiental zeer goede producten in de goede verhouding die elkaar aanvullen. Het bevat:

Lava+: dit bevat alle benodigde 60 mineralen in een natuurlijke balans tot elkaar (uitgezonderd jodium), niet teveel en ook niet te weinig. Dit zijn de bouwstenen van ieder levend wezen. Lavameel bevat evenwel geen jodium. Vandaar dat er ook andere mineralen werden toegevoegd die het belangrijke jodium wel bevatten. Het lavameel heeft van de hoogste paramagnetische getallen ter wereld.

Philip Calahan: “alle vruchtbare gronden ter wereld zijn paramagnetisch“.

WormGold: dit is de beste humus die er bestaat en zit bomvol aerobisch microleven. Het biologisch leven die in de wormenmest zit, zal zich massaal storten op het lavameel en zal dit voorverteren voor het gras. Planten kunnen niet zo goed mineralen verteren, maar ze kunnen wel goed suikers aanmaken via de fotosynthese. Ze steken de helft van hun suikers terug via hun wortels in de bodem. Het bodemleven heeft suikers nodig, maar kunnen het niet aanmaken en komen massaal op de suikers af. In wisselwerking geven ze voorverteerde mineralen af aan het gras. Onmisbaar voor een vruchtbare bodem. Deze wisselwerking waarbij de micro-organismen ook nog eens het gras beschermen tegen schadelijke micro-organismen is de wisselwerking die je nodig hebt voor gezond gras.

Omdat een gezond bodemleven zo belangrijk is, werd er heel wat bodemleven toegevoegd.

Zeeschelpenkalk geeft gedurende 3 jaar zijn kalk af en zorgt voor een stabiele pH in de bodem. Poeder- of korrelkalk verhoogt de pH zeer snel en na enkele sterke regenbuien is deze reeds grotendeels verdwenen en zakt de pH terug zeer snel. Dit is zeer slecht voor het bodemleven, die zich niet zo snel kan aanpassen.

Anaerobische micro-organismen. Zo krijg je het volledige gamma microleven.

– Heel wat gunstige stoffen.

– Alle sporenelementen in de perfecte verhouding.

– Niet alleen traag opneembare mineralen, maar ook snel opneembare mineralen om een sneller effect te verkrijgen.

– Een kleine hoeveelheid meststoffen.

Paarden zijn geen koeien en hebben schraal gras nodig:

Prairiemix is een zachte meststof. Het gras zal beter groeien zonder dat de groei ongezond geforceerd wordt (kunstmest = overdadige stikstof en forceert tot groei). Paarden zijn geen koeien die rijk gras nodig hebben. Wanneer paarden rijk bemest gras eten, dan worden ze daar ziek van.

Alle producten in Prairiemix worden gemengd in de goede verhouding. Het is een gezondheidskuur voor jouw bodem. Hou er rekening mee dat alles biologisch is en dat deze altijd een langzame reactie geeft. Het duurt drie jaar alvorens Prairiemix zijn volledig biologische werking geeft, maar na enkele maanden zie je al een verbetering.

Verkrijgbaar in zakgoed en bigbags via onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *